Kutlu Doğum

Diyanet

E-Hizmet

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl, belirli temalar çerçevesinde düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası başladı. “Cami ve Gençlik” temasının tercih edilerek, kamuoyunda bu konuda kalıcılık sağlamanın hedeflendiği hafta münasebetiyle Gemlik İlçe Müftülüğü de bir konferans düzenledi. Programa Belediye başkan yardımcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Gemlik Anadolu İ. H. L Müdürü ile çok sayıda öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar ile Din Görevlileri katıldılar.

Sunuculuğunu Umurbey Çarşı Camii İmam-Hatibi Süleyman GÜL’ ün yaptığı program Balıkpazarı Camii Müezzin-Kayyım’ı Eyüp BULUT’un Kur’an tilavetiyle başladı. Açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Muammer TURAN ; “ Camilerin İslam tarihindeki fonksiyonlarına değinerek, yeryüzünde ilk mabedin Kabe-i Muazzama olduğunu, ilk insanla başlayan mabed- insan ilişkisinin dünya durdukça devam edeceğini söyledi. Başkanlığımızın “Cami ve Gençlik” konusunu gündemine alması çok önemlidir. Zira ülkemizde genç nüfusun yoğun olduğu ve buna bağlı olarak gençlerle iletişim dilinde de bir takım sıkıntıların yaşandığına de değinen İlçe Müftüsü, Kabe’nin şubesi olan camilerimizin gençlerle buluşmasının toplumsal hayatımız için vazgeçilmez olduğunu vurguladığı konuşmasını güzel dua ve temennilerle sonlandırdılar.”

Konferans vermek üzere İlçemize gelen Diyanet İşleri Başkanlık emekli Müşaviri M. Hakkı ÖZER ise konuşmasına, camilerin İslam medeniyetinde üstlendiği önemli görevleri hatırlatarak başladı. Devamında, “Camiler sadece ibadet mekanları değildir. Eğitim ve öğretimin yapıldığı bir okul, ilim ve irfana bir beşik, fakir ve kimsesizler için sığınılacak bir liman, mü’minlerin kardeşlik duygularını pekiştiren kutsal bir ocaktır. Hz. Peygamber (s.a.s) Müslümanları farz namazları camilerde kılmaya teşvik etmiş, cemaatle kılınan namazın, tek başına kılınan namaza göre 27 veya 25 derece daha üstün olduğunu belirtmiştir. Tevbe Suresi’nin 18. Ayetinin üzerinde duran ÖZER,  “Cami ve Gençlik” temalı Camiler ve Din Görevlileri haftası’nın ülkemize ve tüm Din gönüllüsü arkadaşlarımıza hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan dilerim.” Diyerek konuşmasını tamamladılar.

Konuşmanın ardından Gemlik Belediye Başkan yardımcısı Nazmi KOÇAK misafir konuşmacıya plaket takdim ettiler. Din görevlileri ile hatıra fotoğrafı çekiminin ardından program sonlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı- Duyurular

Yaz Kur'an Kursu